MacBook Pro 17" voor de schroothoop?

Submitted by Stijn Stroobants on zo, 10/21/2012 - 18:47
MacBook Pro bolle opgezwollen batterij

De MacBook Pro 17" van mijn vader heeft het begeven na heel wat jaren trouwe dienst. Wat zeer raar is is dat hij zo plots heen moet gaan.

Na een software-update startte hij helemaal niet meer op, zelfs geen Apple-logo meer tijdens het starten. Eerst dacht ik dat de backlight van het scherm niet meer zou werken. Dit heb ik getest door met een zaklamp op het scherm te schijnen, maar zelfs dan was er niets zichtbaar. Zo kon ik uitsluiten dat het scherm zelf niet stuk is.

Wat ik kon proberen is een extern scherm bevestigen aan de aansluiting, maar we hebben geen adapter om dit te testen.

Nadien even de MacBook op z'n rug gelegd zodat de "autopsie" kon beginnen. Bij het aansluiten van de voeding pinkten wel de lampjes van de batterij, dus deze laadt nog steeds op.
Wat merkte ik op dat de batterij bol staat... Snel even uit de MacBook gehaald en grondig bekeken. Na deze eruit gehaald te hebben sprong deze nog meer open. Dit ziet er echt niet gezond uit! Hoe deze batterij zo opgezwollen is geraakt blijft me een vraagteken.

Voor de rest ziet de Macbook er intern nog zeer net uit. Hopelijk is het moederbord nog intact.

In welke volgorde ik alles moet testen of aankopen weet ik niet. Ik hoop de MacBook snel weer aan de praat te krijgen zonder zotte kosten!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.